25 jaar AWO Limburg
Jubileumsymposium | Save the Date
Op vrijdag 9 juni 2023 staat het MECC te Maastricht in het teken van het 25 jarig Jubileumsymposium van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg.
24 januari 2023 - lees meer
hier vindt u alle nieuwsberichten rondom de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg
Today UM celebrates it's 47th Dies Natalis! 🥳 Theme: 'Bold yet prudent: technological innovation and society' + our… twitter.com/i/web/status/1… Retweeted by Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg - naar tweet >>
Benieuwd hoe cliënten, familie & zorgverleners de #zorg in uw organisatie ervaren? 𝓡𝓾𝓲𝓶𝓽𝓮 𝓿𝓸𝓸𝓻 𝓩𝓸𝓻𝓰 geeft antwo… twitter.com/i/web/status/1… - naar tweet >>
Jubileumsymposium | Save the Date
Op vrijdag 9 juni 2023 staat het MECC te Maastricht in het teken van het 25 jarig Jubileumsymposium van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg.
24 januari 2023 - lees meer
Op 2 december accepteerde prof. dr. Daisy Janssen haar ambt als hoogleraar ouderengeneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Met het uitspreken van haar oratie ‘Krachtig in kwetsbaarheid’ werd Daisy vervolgens de eerste vrouwelijke hoogleraar Ouderengeneeskunde in Nederland. Ter ere van de benoeming organiseerde de AWO Limburg samen met Ciro het symposium ‘Ouderengeneeskunde; klaar voor de toekomst?’
11 januari 2023 - lees meer
De Landelijke Prevalentiemeting Zorgkwaliteit (LPZ) is een jaarlijks terugkerende onafhankelijke prevalentiemeting van de zorgkwaliteit in de Nederlandse gezondheidszorg. De meting wordt uitgevoerd in ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorg.
Deelnemende instellingen hebben de mogelijkheid om gedurende één week de aanwezigheid, preventie en behandeling van zorgproblemen én de aanwezigheid van een aantal kwaliteitsindicatoren in kaart te brengen.
Het doel van de LPZ is het faciliteren van zorgorganisaties bij interne kwaliteitsverbetering. Dit gebeurt door:
• Terugkoppeling van de eigen meetgegevens.
• De mogelijkheid om de huidige meetgegevens te vergelijken met data uit voorgaande jaren.
• De mogelijkheid om de eigen meetgegevens te vergelijken met andere locaties en afdelingen en met landelijke resultaten.
De LPZ meting is ontwikkeld binnen de Universiteit Maastricht en valt onder de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L). De resultaten van de LPZ worden (ook) gebruikt voor verder wetenschappelijk onderzoek om zo de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. De LPZ is hiermee ook een onafhankelijke meting zonder winstoogmerk.
In deze brochure leest u alles over wat LPZ deelname inhoudt & welke resultaten u mag verwachten.