Vanuit de AWO-L is onlangs een netwerk gestart van en voor psychologen, vanuit de behoefte om het vakgebied van de (gz) psycholoog in de ouderenzorg verder te ontwikkelen. Ze bespreken vragen die vanuit de werkvloer opkomen, en kijken of deze al wetenschappelijk onderbouwd zijn, dan wel of zij daar iets in kunnen betekenen.
Diverse partners in de Academische Werkplaats Ouderenzorg – Limburg (AWO-L) hebben gezocht naar manieren om (wondzorg) consultatie op afstand te verbeteren. Renée Verwey, procesbegeleider Zuyd Hogeschool: “De technologieën bleken echter nog niet goed aan te sluiten bij de behoeften van zorgverleners en waren nog niet volwassen genoeg voor effectief gebruik.” Vanuit de blijvende behoefte aan wondzorgconsultatie op afstand is een nieuwe werkgroep ontstaan die nu 1 jaar actief is.
Werk jij in de ouderenzorg? Vind je het belangrijk om cliënten te ondersteunen in hun autonomie? Werk dan met ons aan het ACCENT-onderzoek!
Werk jij in de ouderenzorg? Vind je het belangrijk om cliënten te ondersteunen in hun autonomie? Werk dan met ons aan het ACCENT-onderzoek!
geplaatst op: 24 februari 2022
Kwetsbare oudere cliënten zijn vaak sterk afhankelijk van geboden zorg bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals aan- en uitkleden, eten en dergelijke. Autonomie behouden tijdens deze zorgactiviteiten is van groot belang voor behoud van identiteit, welzijn en kwaliteit van leven.
In het ACCENT-project zetten we in op het versterken van verpleegkundige en verzorgende vaardigheden om de autonomie van oudere cliënten te ondersteunen tijdens ADL-zorgactiviteiten.
We zijn op zoek naar verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden uit de wijkzorg, het verpleeghuis en het ziekenhuis die hun werk in de praktijk zouden willen combineren met meewerken aan het ACCENT-onderzoek. In overleg met jouw zorgorganisatie wordt overlegd hoeveel uren per week je wilt en kunt werken aan ACCENT. Tevens wordt er samen gekeken naar wensen voor je toekomstige loopbaan.