Nieuwe factsheets over Wonen met Zorg: inzichten uit onderzoek naar verhuizen, zorgboerderijen en innovatieve woonvormen
Wat maakt een verhuizing in de verpleeghuiszorg mensgericht? Hoe draagt een groene omgeving bij aan kwaliteit van leven? En welke elementen delen vernieuwende woonvormen voor mensen met dementie?
Vanuit onze onderzoekslijn Wonen met Zorgzijn drie nieuwe factsheets verschenen, die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het verbeteren van wonen, zorg en welbevinden in de langdurige ouderenzorg.
Het jaarverslag geeft een boeiend inzicht in hoe mensen uit zorgpraktijk, beleid, onderzoek en onderwijs ook in 2024 samen werkten aan projecten, kennis ontwikkelden en ervaringen uitwisselden.
Werk jij in de ouderenzorg? Vind je het belangrijk om cliënten te ondersteunen in hun autonomie? Werk dan met ons aan het ACCENT-onderzoek!
Werk jij in de ouderenzorg? Vind je het belangrijk om cliënten te ondersteunen in hun autonomie? Werk dan met ons aan het ACCENT-onderzoek!
geplaatst op: 24 februari 2022
Kwetsbare oudere cliënten zijn vaak sterk afhankelijk van geboden zorg bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals aan- en uitkleden, eten en dergelijke. Autonomie behouden tijdens deze zorgactiviteiten is van groot belang voor behoud van identiteit, welzijn en kwaliteit van leven.
In het ACCENT-project zetten we in op het versterken van verpleegkundige en verzorgende vaardigheden om de autonomie van oudere cliënten te ondersteunen tijdens ADL-zorgactiviteiten.
We zijn op zoek naar verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden uit de wijkzorg, het verpleeghuis en het ziekenhuis die hun werk in de praktijk zouden willen combineren met meewerken aan het ACCENT-onderzoek. In overleg met jouw zorgorganisatie wordt overlegd hoeveel uren per week je wilt en kunt werken aan ACCENT. Tevens wordt er samen gekeken naar wensen voor je toekomstige loopbaan.