Onderwijs 'Technologie in de zorg' met behulp van VR
Op 8 mei ging het project ‘Technologie in de zorg’ in première. Met behulp van een VR-bril kunnen studenten vanaf nu de casus ‘Mevrouw Janssen’ in een 360 gradenvideo bekijken.
Mevrouw Janssen is vanwege een CVA moeilijk ter been en is hulpbehoevend. In de virtuele omgeving worden mogelijke hulpmiddelen (o.a. tillift, draaischijf, sta-op-bed) getoond. Welk hulpmiddel is wenselijk en wat zijn de consequenties van elke keuze?
Op 1 maart vond in het kader van de Slimme Zorg Estafette het digitale congres: ‘Organiseren van innovatie voor de zorg van morgen’ plaats. Een paar honderd kijkers volgden de uitzending online.
Monique van den Hoed (AWO-L) gaf samen met Rob Meesen - futuroloog, Jos Merx (De Zorggroep), Karin Bleeker (ministerie VWS) & Yvonne Moonemans (De Zorggroep) toelichting bij het concept 'innovation readiness'. Belangrijke boodschap van Monique was: innoveren gaat niet vanzelf, dat vraagt om organiseren!
Geïnteresseerd? Bekijk het digitale congres van de Zorggroep over innovation readiness op YouTube
Stem op het project Leren en Verbeteren in verpleeghuiszorg dat genomineerd is voor een internationale prijs
Stem op het project Leren en Verbeteren in verpleeghuiszorg dat genomineerd is voor een internationale prijs
geplaatst op: 29 maart 2021
Het AWO-L project ‘LEEV: Samen op weg naar persoonsgerichte zorg en ondersteuning in de verpleeghuiszorg’ is genomineerd voor de Value-Based Healthcare Prize 2021. Deze nominatie is voor ons heel bijzonder, omdat ons project het eerste project uit de verpleeghuissector is dat in aanmerking komt voor deze prijs.
Om op LEEV te kunnen stemmen, dien je ‘project 3: Creating value in nursing homes’ aan te vinken, een geldig e-mailadres aan te geven en daarna op ‘vote’ te klikken. Stemmen kan tot 19 mei 2021, die dag wordt ook de winnaar bekend gemaakt.
Over leren en verbeteren
Hoe kunnen we zorgorganisaties ondersteunen om lerende organisaties te worden, waarbij relatiegerichte zorg leidend is? Dat is de doelstelling in het project, waarbij we waarde willen toevoegen aan het dagelijks leven in verpleeghuizen voor bewoners, hun naasten en medewerkers. Om dit te bereiken werken diverse partners, waaronder bewoners, naasten, cliëntvertegenwoordigers, zorgmedewerkers, onderzoekers en opleiders, vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg samen. Teams gaan samen met bewoners en hun naasten aan de slag om voor hen waardevolle zorg te realiseren. In de praktijk betekent dat: steeds weer nagaan hoe de cliënt een verbetering ervaart. De ‘Ruimte voor Zorg’- methodiek vormt de basis. Deze is door de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg ontwikkeld en meet de ervaren kwaliteit van zorg.
Meer over het project LEEV lees je hier. Wil je meer weten over de onderliggende Ruimte voor Zorg methodiek, download dan onze factsheet