Jaarverslag AWO-L 2021
Jaarverslag AWO-L 2021

Ons jaarverslag is er weer! In het jaarverslag nemen we u mee door het jaar 2021 en laten we zien wie we zijn, wat we doen en hoe we dat doen. We hopen dat u het met plezier zult lezen.

 

lees meer

Daisy Janssen wint de NRS Science Mid-Career Award 2022!
Daisy Janssen wint de NRS Science Mid-Career Award 2022!

Prof. Daisy Janssen gebruikt de award ter waarde van 10.000 euro voor de ontwikkeling van een digitale training (e-learning) voor zorgprofessionals. Deze helpt hen om palliatieve zorgnoden te herkennen en bespreken met mensen met gevorderde COPD en hun naasten.

lees meer

Zorgprofessionals aan Zet
Zorgprofessionals aan Zet

Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg maakt gegevens over kwaliteit van zorg toegankelijker voor zorgprofessionals

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 2,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Zorgprofessionals aan Zet' van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg en beroepsverenigingen Verenso en V&VN. Het project, dat 4 jaar duurt, maakt gegevens over de kwaliteit van zorg beter toegankelijk voor zorgverleners en cliënten in de ouderenzorg. Het project vermindert de bureaucratische last voor onderzoek, verbetert de terugkoppeling naar de praktijk, en verbindt verschillende soorten data om zo een completer beeld te schetsen van de kwaliteit van ouderenzorg. Er zullen voor het onderzoek niet alleen data worden gebruikt uit de regio, maar ook van zorgorganisaties buiten Limburg.

lees meer

Verpleeghuisbewoners in de buitenlucht Wetenschappelijk onderzoek naar tuingebruik in de dagelijkse zorg van start
Verpleeghuisbewoners in de buitenlucht Wetenschappelijk onderzoek naar tuingebruik in de dagelijkse zorg van start

Buiten zijn is onlosmakelijk verbonden aan mooie herinneringen in onze levens en dit blijft net zo belangrijk wanneer mensen in het verpleeghuis wonen. Terwijl uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat één op de tien verpleeghuisbewoners niet meer dan één keer per maand buiten komt en één op de vijf bewoners zelfs zelden of nooit. Terwijl een groot deel van de bewoners (44%) aangeeft vaker naar buiten te willen gaan, maar hierin belemmerd te worden door hun gezondheid (60%), een gebrek aan gezelschap (34%) of een gebrek aan vervoer (25%). c

lees meer

Prof. dr. Ruud Kempen met pensioen
Prof. dr. Ruud Kempen met pensioen

Professor GIJM (Ruud) Kempen is met emeritaat. Daarmee nemen wij officieel afscheid van de grondlegger van de sociale gerontologie aan de Universiteit Maastricht. Afscheid van een hoogleraar die aan de wieg stond van het wetenschappelijk onderzoek naar ouderenzorg aan onze universiteit en een steunpilaar was van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg. Ruud Kempen kreeg nationaal en internationaal veel erkenning voor zijn onderzoek en voor zijn bijdrage aan het onderwijs binnen de Gezondheidswetenschappen. Bescheidenheid en collegialiteit zijn daarbij kenmerken die hem typeren.

De Universiteit Maastricht en de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg zijn Ruud Kempen enorm dankbaar. Mede dankzij hem ligt er een stevig fundament voor toekomstig wetenschappelijk onderwijs en onderzoek dat bijdraagt aan de verdere onderbouwing van de ouderenzorg.

Lees hier het afscheidsinterview
 

lees meer

SANO Wetenschapsdag 2022
SANO Wetenschapsdag 2022

De inschrijving voor de jaarlijkse SANO Wetenschapsdag 22 september 2022 is gestart! Dit jaar vindt het plaats in Leiden.

Diverse interessante onderzoeken uit de Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO) worden deze dag gepresenteerd. Een mooie gelegenheid om te weten te komen wat er speelt op het gebied van (wetenschappelijk) onderzoek in de ouderenzorg! Het programma is in de maak, het belooft een boeiende dag te worden.

lees meer

 
Quote

Prachtige dingen hebben ze in Zuid-Limburg met de Academische Werkplaats Ouderenzorg gedaan! Ik volg hun onderzoek al jaren en we hebben samen door het hele land land lezingen gehouden over het belang van bewegen en reductie van vrijheidsbeperking

Prof. dr. Erik Scherder
 • Logo Meander Groep
 • Logo Sevagram
 • Logo Envida
 • Logo Zuyderland
 • Logo Cicero
 • Logo Vivantes
 • Logo De Zorggroep
 • Logo Land van Horne
 • Logo Proteion
 • Logo Zuyd Hogeschool
 • Logo Gilde Zorgcollege
 • Logo Vista College
 • Logo Maastrict University

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy statement pagina. OK