Kom bij ons werken!
Kom bij ons werken!

Wij zoeken een promovendus die zorg voor mensen met dementie in zorgboerderijen evalueert en een postdoc die werkingsmechanismen van de zorgomgeving voor ouderen met dementie ontrafelt, in het bijzonder gericht op zorgboerderijen en vergelijkbare innovatieve woonzorgconcepten.

Het project:

Vitamine G: Groene omgeving van zorgboerderijen als middel om het dagelijks leven van verpleeghuisbewoners te verbeteren? Onderzoek naar werkingsmechanismen van de zorgomgeving.

We zoeken ook een promovendus voor onderzoek naar vitaliteit en duurzame arbeidsprestaties in de ouderenzorg. Dit onderzoek draagt bij aan het toegankelijk houden van de ouderenzorg.

lees meer

Daisy Janssen benoemd tot hoogleraar ouderengeneeskunde aan Universiteit Maastricht
Daisy Janssen benoemd tot hoogleraar ouderengeneeskunde aan Universiteit Maastricht

Daisy Janssen is per 1 januari 2022 benoemd tot hoogleraar Ouderengeneeskunde aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht (UM). Met de benoeming van dr. Daisy Janssen tot hoogleraar sorteert de Universiteit Maastricht tijdig voor op de opvolging van de zittende leerstoelhouder, prof. dr. Jos Schols. De leerstoel ouderengeneeskunde is een belangrijke schakel in het interdisciplinaire onderwijs en onderzoek op het terrein van de zorg voor ouderen in een kwetsbare positie binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L). De nieuwe leerstoel richt zich in het bijzonder op de gepersonaliseerde zorg voor mensen met gevorderd chronisch orgaanfalen.

lees meer

RELOCARE vraagt aandacht voor verhuizingen in de verpleeghuiszorg
RELOCARE vraagt aandacht voor verhuizingen in de verpleeghuiszorg

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis. Met name voor kwetsbare ouderen die in een verpleeghuis of woonzorgcentrum wonen heeft dit een grote invloed. Zij hebben een complexe zorgvraag en zijn in grote mate afhankelijk van hun omgeving voor het dagelijkse leven. De zorgomgeving ondersteunt verpleeghuisbewoners in het dagelijks leven en functioneren. Veel bewoners krijgen te maken met een (vrijwillige of onvrijwillige) verhuizing. Bijvoorbeeld wanneer nieuwbouw de plaats inneemt van een verouderd verpleeghuis of wanneer huizen worden gerenoveerd. Soms gebeurt dat individueel, bijvoorbeeld omdat de zorgvorm niet (meer) goed past bij de oudere.

lees meer

5e rapport verruiming bezoekregeling verpleeghuizen COVID-19
5e rapport verruiming bezoekregeling verpleeghuizen COVID-19

Sinds de verruiming van het bezoekverbod afgelopen juni worden 78 verpleeghuislocaties in Nederland gevolgd via een zogenoemde monitorstudie door de Academische Werkplaatsen Ouderenzorg geleid door UM en het Radboudumc. In de nieuwe meting (van 3 – 17 december 2021) is de verpleeghuizen gevraagd naar de stand van zaken rondom besmettingen én (booster-)vaccinaties, genomen maatregelen bij besmetting, impact van covid-19 op het dagelijks leven in verpleeghuizen, ervaren druk in verpleeghuizen en ervaren steun. 

lees meer

Een dag uit het leven van een wijkverpleegkundige
Een dag uit het leven van een wijkverpleegkundige

Als onderzoeker bij de UM en linking pin bij Envida probeer ik zo goed mogelijk de verbinding te zoeken tussen wetenschap en praktijk. Door mijn achtergrond in gezondheidswetenschappen is mijn praktijkervaring beperkt. Om een goede verbinding te kunnen leggen vind ik het belangrijk om echt zicht te hebben op de praktijk, en waar zorgverleners dagelijks mee te maken krijgen. Ik vroeg daarom Michelle Meertens, wijkverpleegkundige bij Envida, of ik een dagje met haar mee mocht lopen.

lees meer

Onderzoeker Ramona over COVID-19 onderzoek verpleeghuizen
Onderzoeker Ramona over COVID-19 onderzoek verpleeghuizen

Op 23 november ontvingen we voor ons onderzoek naar COVID-19 in verpleeghuizen de CAPHRI Societal Relevance Team Award. Het onderzoek heeft namelijk grote (inter)nationale impact gehad op het welbevinden van bewoners van verpleeghuizen. Ramona Backhaus, senior onderzoeker bij de AWO-L, werd geinterviewd over het onderzoek: "ik vond het een voorrecht hieraan mee te werken."

Lees hier het hele artikel

lees meer

 
Quote

De sleutel van het succes van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg is mensen bij elkaar brengen en met elkaar de goede vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden die daadwerkelijk werken.

Prof. dr. Marieke J. Schuurmans, Hoogleraar UMCU
 • Logo Meander Groep
 • Logo Sevagram
 • Logo Envida
 • Logo Zuyderland
 • Logo Cicero
 • Logo Vivantes
 • Logo De Zorggroep
 • Logo Land van Horne
 • Logo Proteion
 • Logo Zuyd Hogeschool
 • Logo Gilde Zorgcollege
 • Logo Vista College
 • Logo Maastrict University

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy statement pagina. OK